e uiga i_17

Tala Fou

O Fa'amanuiaga ma Fa'atauga o Nickel-Metal Hydride (NiMH) Packs Battery: Ose Va'aiga Lautele.

Folasaga:

O le Nickel-Metal Hydride (NiMH) tekinolosi maa ua faʻamautuina o ia o se fofo faʻatuatuaina ma tele e teu ai le malosi, aemaise i le vaega o maʻa toe faʻaaogaina. O pusa maa NiMH, e aofia ai sela NiMH fesoʻotaʻi, e ofoina atu le tele o faʻamanuiaga e faʻaogaina i vaega eseese, mai mea faʻatau eletise i mea tau alamanuia ma fale taʻavale. O lenei tusiga o loʻo aʻoaʻoina i totonu o faʻamanuiaga autu ma faʻatauga o pusa maa NiMH, faʻamaonia lo latou taua i le laufanua faʻaonapo nei.

 

**Siosiomaga Tumau:**

O pusa maa NiMH e viia mo o latou faʻamaoniga faʻalelei, ona o lo latou faʻaititia o le siosiomaga pe a faʻatusatusa i maʻa masani e lafoai. E leai ni u'amea mamafa o'ona e pei o le cadmium, e masani ona maua i ma'a Nickel-Cadmium (NiCd), o pusa NiMH e fa'afaigofie ai le lafoa'iina ma le toe fa'aaogaina. O lo'o ogatusa lea ma fuafuaga fa'alelalolagi o lo'o fa'atauaina mo vaifofo o le malosi lanu meamata ma le pulea lelei o otaota.

H18444ae91f8c46ca8f26c8ad13645a47X

** Maualuluga Malosiaga Malosi ma Fa'alautele Taimi Taimi:**

O se fa'amanuiaga taua o pusa maa NiMH o lo'o taoto i le maualuga o le malosi, e mafai ai ona latou teuina le tele o le malosi e fa'atatau i lo latou tele ma le mamafa. O lenei uiga fa'aliliuina i taimi fa'aumiumi fa'agaioiga mo masini feavea'i, mai mea pu'e pu'e ma mea faigaluega eletise i ta'avale eletise, fa'amautinoa le fa'aogaina e aunoa ma le fa'alavelaveina ma fa'aitiitia le taimi malolo.

 

**Fa'aitiitia le A'afiaga o le Mafaufau:**

E le pei o tekinolosi toe faʻaaogaina muamua, o faʻamaumauga a le NiMH o loʻo faʻaalia ai le faʻaitiitia o aafiaga manatua. O lona uiga o le fa'atauina o vaega e le o'o atu ai i se fa'aitiitiga tumau i le maualuga o le malosi o le maa, e tu'uina atu ai i tagata fa'aoga le sili atu ona fetu'una'i i mausa fa'atonu e aunoa ma le fa'afefeina o fa'atinoga umi.

Haae52e1517a04d14881628c88f11295eY

**Vaeletele le Vevela o Galuega:**

O pusa maa NiMH e fa'atumauina le lelei o le fa'agaioiga i luga o le lautele o alaleo o le vevela, fa'amautinoa le fa'atuatuaina o le fa'atinoga i tau malulu ma mafanafana. O lenei faʻaogaina e sili ona taua mo meafaigaluega i fafo, mea tau taʻavale, ma masini e faʻatatau i tulaga fesuisuiai o le siosiomaga.

 

** Mafai e Totogi vave:**

O fa'aputuga maa maualuga a le NiMH e lagolagoina le fa'aogaina vave o tekonolosi, e mafai ai ona toe fa'aola vave, ma fa'aitiitia ai le taimi fa'aletonu ma fa'aleleia ai le gaosiga. O lenei vaega e sili ona aoga i talosaga e fa'aauau ai le sapalai o le paoa e taua tele po'o le mea e tatau ona fa'aitiitia ai le taimi.

H99598444e9994f73965eaf21aa0c9bbb1

** Umi o le Soifuaga o le Auaunaga ma le Tamaoaiga:**

Faatasi ai ma se taamilosaga malosi-e masani lava e amata mai i le 500 i le 1000 taʻamilosaga-faʻasalaga-o faʻaputuga o le NiMH e ofoina atu se faʻalauteleina o le ola, faʻaitiitia ai le tele o suiga ma le aofaʻi o tau o galuega. O lenei umi umi, faʻatasi ma le gafatia e taofi le totogi pe a le faʻaaogaina, e faʻapipiʻi ai e le NiMH se tupe faʻaalu taugofie i le taimi umi.

 

**Fesoasoani ma Fetuuna'i:**

O lo'o maua pusa ma'a NiMH i le tele o fa'aputuga, lapopo'a, ma voltages, fa'atasi ai ma le tele o masini ma faiga. O lenei fetuutuunaiga e faafaigofieina ai le suiga mai i tekinolosi e le mafai ona toe faʻaaogaina poʻo tuai atu i le NiMH, e aunoa ma le manaʻomia o suiga tetele poʻo suiga i seti o loʻo iai.

Hf3eb90ebe82d4ca78d242ecb9b1d5dc3U

**Fa'ai'uga:**

O pusa maa NiMH o loʻo faʻatusalia ai se tekonolosi matua ma faʻalagolago o loʻo faʻaauau pea ona faia se sao taua i le faʻafetauiina o manaʻoga o le teuina o le malosi o pisinisi eseese. O la latou tu'ufa'atasiga o le fa'atumauina o le si'osi'omaga, maualuga le fa'atinoga, umi o le ola, ma le fetuutuuna'i o lo'o fa'atūina ai i latou e avea o se filifiliga e sili ona lelei mo talosaga e fa'asilisili ai le toe fa'aleleia, lelei, ma le si'osi'omaga. A'o aga'i i luma le tekonolosi, o fa'afouga faifai pea i le kemisi NiMH ua folafola e fa'aleleia atili ai nei fa'amanuiaga, fa'amausaliina lo latou tulaga o se maatulimanu o vaifofo fa'aonaponei e mafai ona fa'aaogaina maa.


Taimi meli: Iuni-03-2024